Underliga tider för de flesta av oss, ett nytt och annorlunda sätt att förhålla sig….man är rädd, frustrerad och ingen kontroll på vad som händer.
Kanske är det just då och nu det är som viktigast att ha en hobby; att ha utomhusaktiviteter, att få glädjas och jobba med något som inspirerar och berikar. Kanske det är nu som allra viktigast att vi enas för att värna vår ras, vår klubb och bli starka kamrater tillsammans i ett syfte-att bibehålla en sund, frisk, arbetsam och funktionell ”världens bästa brukshund”!

Foto: Nathalie Olsson, Text: Ulrica Barck

Då Mats Höglund, för övrigt min ”ledstjärna” och mentor, tackade nej till att ge sig i väg till Sölvesborg  i coronatider, gick frågan till mig, jag tackade ja!

Möttes av ett frostigt och soligt Sölvesborg. Ett riktigt hjärtligt bemötande och omhändertagande, tillika en mycket välarrangerad utställning med ett dignande prisbord!

Sk Sölvesborg arrangerade sin första utställning, här var det tydligt att det var funktionärer som vet vad som krävs för att ett event av detta slag ska fungera, bra jobbat!

Dessutom, duktig personal utanför och i ringen, god stämning och sist men inte minst- mycket fin hundkvalité! Hundar som var lätta att hantera, de allra flesta med en fin energi i ringen, presenterade i fin form, endast ett par hundar på den övre storleksgränsen och många mörka ögon.

Vill dessutom betona den justa handlingen av duktiga proffs som gör det ”enklare” för oss domare att bedöma. Vi hade dessutom några mycket unga handlers som är väl värda att hyllas-bra jobbat! Vi behöver er.

BIR-valp LH, Team Amtis Kristal, en mycket välgående,välbyggd tikvalp med härlig gåvilja, utstrålning och pigmentering. Hon !ägde” ringen.

BIM-valp LH, Haus Qira Eddie, typ- och uttrycksfull hanvalp med fin könsprägel. Välbyggd och med energiska rörelser.

BIR-valp NH, Wohos C-ya, även här en tikvalp med rätt typ och uttryck. Välpigmenterad och redan ett lovande gångverk.

BIM-valp NH, Team Cayira Fritz, en hanvalp med fin mörk mask, mörka ögon, välbyggd, välgående och redan fin könsprägel.

Trevligt var att de vuxna långhårshundarna även de höll en riktigt fin kvalité och dessutom var väl i ordning dvs en ”pälshund” kräver ju lite mer och detta gav resultat för BIR,  Ebafarmens Qliff och  BIM Que Sera Sera Wiking Lagertha som fick demonstrera två fina representanter för detta!

Två hanar i Bruksklass NH, båda hanarna av hög anatomisk kvalité, välgående och väl förberedda för dagens uppgift. Sensen Mann Risco och Wohos Leif. Med riktigt tuff marginal drogs längsta strået i dag av Wohos Leif och blev tillika BIR.  Kamperade om denna titel med BIM Team Cayiras Arwen, en absolut medelstor tik, typ och uttrycksfull, välbyggd och välgående.

Kennel Ebafarmen ställde uppfödargrupp både i valp- och vuxenklass. Båda grupperna var av högsta svårighetgrad. Enhetliga och av hög anatomisk kvalité, välgående. Grupperna fick båda HP.

Kennel Que Sera Sera, presenterade en lånhårsgrupp, vuxen, även här fin enhetlighet och anatomi. HP

Säger tack allihop för en bra dag! Tack för inbjudan och ett fin arrangemang! Stort grattis till ägare och uppfödare, önskar er alla lycka till i framtiden.
Blir nog vår i år också!

// Ulrica Barck

Resultat: