Varje år drunknar mellan 30-40 hundar trots att alla hundar har den medfödda förmågan att simma. Utmattning och panik drabbar hunden i sjönöd, men en rejäl flytväst kan rädda hundens liv för några hundralappar

En hund som hamnar i vattnet simmar tills den blir utmattad och hur långt den orkar beror på ålder, storlek och kondition. För bara några hundralappar kan man rädda hundens liv med hjälp av en rejäl flytväst. Flytvästen ska anpassas till hundens vikt. Lägg till några extra kilon om du har en långhårig hund som väger mer med blöt päls.

En bra flytväst med snabbspännen och lyfthandtag på ryggen gör det enklare att greppa kroppen och dra upp hunden ur vattnet.

Trots risken att falla över bord bör hunden aldrig vara bunden i båten med vanligt koppel och halsband. Om den får för sig att hoppa överbord eller i land när båten är förtöjd kan den bli hängande i kopplet och göra sig riktigt illa. 

Använd alltid flytväst på hunden i båt och på brygga

Om hunden ramlar överbord eller glider ned i vattnet från brygga är det inte lätt att sätta den i säkerhet igen.

Tänk dig en blöt hund som driver bland vågorna, det kan vara mycket svårt att få grepp om den, hunden får panik och kanske stretar emot.  I en sådan situation går ofta lättare att rädda livhanken med en flytväst

Lär din hund att stiga på och av båten på kommando – hjälp den så den inte halkar.

Foto: Jeanette Edsjö
Foto hund med flytväst: Jeanette Persson


Just nu rear Agria ut flytvästar i vissa storlekar !! Köp här>>

Källa: Agria Djurförsäkringar