Vissa dagar är man extra glad att vädret visar sig från sin bästa sida. Dessa var sådana dagar. Med en skyddskurs planerad i mitten av november vet man att det inte finns någon vädergaranti att räkna med. Så att solen sken på Stjärnborg gjorde både hos funktionärer och deltagarna lyckliga, även om det inte bjöds på så mycket värme. 

Det var ett taggat gäng som dök upp på teorin på fredagskvällen. Ett gäng med olika erfarenheter, olika typer utav hundar och som rest från olika delar av landet.  Spända av förväntan drog kursen igång och Nicklas Björkblom tillsammans med Kennet Bast försökte på det mest pedagogiska sätt förklara de olika färgernas innebörd. Det pratades bytepressing samt vikten av kroppsspråk och timing. 

Något som vi som hållit på ett tag vet om att det inte är så lätt som det låter. Efter fredagens informationsbomb var det dags att åka hem och ladda batterierna inför morgondagens praktik.

På lördagen sken solen och det var dags att äntligen få praktisera den teorin man gått igenom dagen innan. Figurant för dagen var Henrik Bonté tillsammans med Nicklas och Kennet. Det skulle komma att bli tre skyddspass var under lördagen och utvecklingen på de olika ekipagen var fantastiskt roligt att se. Då alla hundar var i olika åldrar samt med olika erfarenheter visade de också upp olika typer av beteende, något som vi sedermera diskuterade kring. 

När vi började känna oss lite väl frusna var det dags för lunch, vad passade då bättre än en värmande gulaschsoppa? Med påfyllda energiförråd tog vi oss ut för att köra hundarna ytterligare ett pass. Lördagen rundades av med trötta hundar samt en härlig pratstund framför brasan i klubbstugan.

Söndag och sista dagen för kursen, ett om möjligt ännu mer taggat gäng dök upp efter diverse trafikproblem längst vägen. Upplägget var lika som på lördagen och hundarna kördes igenom. Det är en fröjd att få hålla dessa kurser när kursdeltagarna är så engagerade och tar ansvar för sin egen utveckling. Vi kunde se en minst lika stor utveckling på förarna som på deras hundar, jätteroligt! 

SK Stjärnborg vill tacka alla för en mycket trevlig och förhoppningsvis lärorik helg.