Örebro bjöd på ett strålande väder och mycket bra hundar, 48 var anmälda varav 41 kom till start, inte så stora klasser men sammantaget mycket bra kvalitet, bland valparna fanns några klassvinnare som höjde sig klart över de andra, b.l.a. vinnande tik i klassen normalpälsade 4-6 månader ”Ebafarmens Israelle” en kraft och substansfull välpigmenterad valp med mycket fin utstrålning och mycket fina rörelser, hon blev BIM.
BIR blev vinnande hane 6-9 månader ”Beer-Sebas Vasco” också han med kraft och substans, torr och stram, bra pigment, utmärkt anatomi och vägvinnande rörelser. 

En uppfödarklass valp deltog Kennel Ebafarmens grupp som visades var av mycket hög kvallitet och med högsta svårhetsgrad. En mycket jämn och homogen grupp där flera valpar var klassvinnare och alla L+ valpar, gruppen erhöll naturligtvis HP

Bland de vuxna hundarna vill jag särskilt framhålla tikklassen 12-18 månader 8 tikar till start 7 st fick Sg och 1 fick G, vinnande tik Sg1 ”Ebafarmens Yoga” En absolut medelstor tik av högsta anatomiska kvalitet med mycket lätta och vägvinnande rörelser. I brukshundsklassen tikar deltog ”Dahlgårdens Hera”, en riktigt välbyggd, torr, stram och välgående tik som fick V1 och blev BIM .

Bästa hane och BIR hund kom från klassen 12-18 månader ”Ebafarmens Q” En över medelstor, kraft och substansfull hane med utmärkta proportioner, anatomi och rörelser.

BIR Långhår blev ”Ebafarmens Yoshi” och BIM Långhår blev ”Wildblommans Rizzla” Båda dessa hundar blir jag mycket förvånad om dessa två inte är högt i prislistorna på SSM-19

En uppfödarklass med HP från Ebafarmens Kennel visades, som valpgruppen var den av högsta kvalitet och svårighetsgrad!

Jag vill till sist tacka för inbjudan att döma dagens utställning och ett stort tack till er utställare som framvisade välskötta och trevliga hundar. Tack till ringpersonalen för ett proffsigt arbete!

Lars Hammar

Domare Lars Hammar, Ringsekreterare Lena Ljungquist o Ingrid Hansson

Här är resultaten från Sd Närkes specialutställning ”Genrepet” inför SSM .

Resultat: