Sk Motala – Valp- och Specialutställning 2019 06 16 

Utställningen gick av stapeln på Sk Motalas utmärkta klubbområde i bästa sommarväder. 84 hundar var anmälda, ett glädjande högt deltagarantal för denna utställning. Kvalitén på hundarna var genomgående mycket hög, flera med stora möjligheter att hävda sig i den hårda konkurrensen på SSM i Vårgårda. 

Mitt bestående intryck av valpklasserna är att återväxten är god. Här presenterades en rad mycket typfulla, välbyggda och välgående valpar vars fortsatta utveckling blir mycket spännande att följa. Jag vill också poängtera att flera valpar, som av olika anledningar inte fick L+ vid detta tillfälle, definitivt har potential att utvecklas till utmärkta individer. Kennel Ebafarmen presenterade en mycket imponerade valpgrupp bestående av ett gäng unga valpar som dominerat prislistorna den senaste tiden.

I vuxenklasserna återfanns också en rad förstklassiga individer som för mig (och även för åskådarna av applåderna att döma) efterlämnade ett bestående gott intryck. Två goda exempel på detta var den långhåriga BIR-tiken Team Cayira Qaisa och den normalpälsade BIR-hanen Thomsebo Shaun. Återigen en utmärkt uppfödargrupp från Kennel Ebafarmen avslutade denna strålande utställningsdag. 

Peter Schorling fullbordade sin sista aspiranttjänstgöring på ett mycket förtroendeingivande sätt. Jag önskar Peter varmt lycka till i sin kommande domargärning.

Stort tack till Sk Motala för ett mycket trevligt arrangemang, till alla positiva och hårt arbetande funktionärer och till mina utmärkta medhjälpare i ringen, Lena Ljungqvist och Marita Höglund, samt inte minst utställarna för sitt stora engagemang och för visat förtroende.

//Mats Höglund

På bilden: BIR Thomsebo Shaun och BIM Kranichzug Wroni

Resultat Motala: