För många hundägare är deras fyrbenta vänner mer än bara ett husdjur, den är en familjemedlem. Därför vill givetvis de flesta ge deras hund det allra bästa, och det gäller även när följande fråga uppstår: Var ska hundarna vara medan vi är bortresta eller upptagna med annat?  Ofta faller svaret på ett pensionat.

Lite utanför Kungälv i Svartedalen ligger ett stort hundpensionat- Kayogården Det här pensionatet har varit verksamt i många år under namnet Gömmet.


Semester även för hunden
Vid resor kan det ibland vara svårt att ta med sig sin hund, och har man ingen bekant som kan passa hunden är ett hundpensionat ett mycket bra alternativ.
På Kayogården kan man lämna hunden för enstaka dag eller för en längre period.
Pensionatet drivs av hundälskare som gör sitt yttersta för att hundarna skall ha det bra. Har du en fantastisk semster så ska såklart hunden ha det också


Väldigt fina egna hundgårdar

Här får hundarna en egen liten rastgård med möjlighet att gå in om de vill till sitt egna lilla rum. När vi är på besök så är här många Schäfrar och det hörs, men så snart de sett att det var bara en nykomling så lugnade tempot ner sig och lugnet lägger sig. På natten får hundarna gå ”hem” till sitt eget sovrum, alltså gå in och hundluckan stängs så det blir natten inomhus. Alla hundar sover enskilt i sitt eget rum och på morgonen öppnas luckan upp igen efter frukost.


Stor lek och rastgård

Om du som ägare tillåter och vill så får hunden tillgång till en extremt stor utegård. Här får hunden egen tid att springa lös och leka ensam. Lämnar ni flera hundar så kan de självklart både dela hundhus och rastas tillsammans om de är vana det.


Kayogården

Gården och pensionatet ägs av Jeanette & Peter, de båda är stora djurälskare och de driver detta tillsammans.
Man vill gärna att man kommer på studiebesök innan man lämnar första gången.

Kayogården är godkänd av Länsstyrelsen, innehar F-skattsedel samt har ansvarsförsäkring.


Rastning

När du väljer pensionat bör du besöka pensionatet och ta reda på vad de erbjuder. Det kan vara stora variationer mellan hur ofta hundarna rastas, om de går på promenader och/eller rastas i rastgård. På Kayogården rastas hunden alltid enskilt, varje hund får sin egen promenad.


Pensionatet ligger i en lantlig idyll

Pensionatet ligger i direkt anslutning till deras bostad vilket gör att hundarna är under ständig uppsyn. Här är alla hundraser välkomna både stora som små.


Enorma Ytor

Här är enorma ytor, träningsplaner, skog och rasthage, här finns plats för många hundar, de har 25 godkända hundgårdar. Kayogården är godkänd av Länstyrelsen och nu även godkänd av Polisen för inackordering


Ta med:

Hundens Packlista 

  • Mat för hela vistelsen ​
  • Medicin
  • Dokumentation på att hunden är vaccinerad och försäkrad
  • Vi har plädar men vill ni så ta med hundens egen korg, pläd eller filt. Är inte hunden van att stå i hundgård så kan det vara lugnande att ha något som luktar hemma.

Här kan du även hålla kurs, träna hund och övernatta

Vill komma hit och träna eller hålla kurser så kan man hyra apellplanen .

Här finns även två stugor att hyra:

Friggebod vid Apellplan , 
2 enkelsängar, bäddsoffa, (ej, man kan koka kaffe) Toalett / dusch finnes på området lämplig för 3 personer. El och värme finns, ej vatten. Kan hämtas i området 600:-/ dygn

Friggebod- Vid gården
160 säng, köksdel, (kyl, frys, micro)  lämplig för 2 personer.  El och värme finns, ej vatten. Kan hämtas i området 600:-/dygn