Svenska Schäferhundklubbens första  utställning 2019  hölls traditionsmässigt i Warberg i år den 26 januari och som vanligt så var det en fantastiskt bra  arrangerad utställning med ett stort prisbord.

Foto: Jeanette Edsjö
Text: Urban

Det är fantastisk engagerande medlemmar som ansvar för utställningsverksamheten så att det blir så bra!! Denna gång hade man valt ett annat ridhus än de som man haft tidigare. Nu valde man det fina ridhuset Susedalen i Slöinge som är ett perfekt ridhus för den här typen av arrangemang med bra parkeringsmöjligheter och en cafeteria med gott om sittplatser med utsikt över utställningsområdet.

Man valde också att erbjuda en domare från Tyskland Jochen Prall som nu besökte Varberg för att döma för första gången i Sverige. Det visade sig vara ett mycket smart drag. Den gode och trivsamma Jochen drog hela 113 hundar inräknat Danska, Norska, Svenska och Tyska deltagare!

Det är bara synd att ej fler medlemmar tog sig tid att besöka denna fina utställning men det är en sak som vi alla måste jobba på för att reklamera ut våra arrangemang på ett bättre sätt.

Jag vill påstå att hundmaterialet var ett av de bästa som jag sett på länge på  våra svenska utställningar. Att välja en domare är alltid lite av en chansning men denna gång var chansningen den rätta.

Den trivsamma  Jochen visade sig vara en mycket positiv och trevlig man som verkligen gick in för sitt domaruppdrag och framvisade en enligt min mening perfekt bedömning. I den öppna kritik som han framförde så presenterade han sin synpunkter på engelska och noga förklarade de olika placeringarna i sina klasser så att alla skulle förstå hur han tänkte. Han var också mycket imponerad av de olika klasserna där spetsen i många var av hög kvalité.

Personligen så håller jag med honom helt och hållet. Får vi denna kvalitet under SSM så är det bara att vara tacksam. Vår domare var också mycket imponerad av de fria följet i både vuxenklasserna tikar och hanar detta är något som man sällan ser utomlands någon annanstans.

Han framförde också flera gånger sitt varma tack till alla funktionärer för fint arbete i ringen URMA

Barn med hund!

Jochen pratade sig varm om den 10-åriga tjej som så oerhört snyggt framförde sin hund i ringen. Det är något vi alla är imponerade av när man ser en sån liten tjejs samarbete och visa upp sin hund på ett mycket professionellt sätt.

Trots isande kyla var stämningen och glädjen på topp.
Penny tröttnade på att vänta på skottprovet och letar efter sin matte.