Facebook gruppen ”Schäferträffar Stockholm” skapades i augusti 2019 av Caroline Hellqvist och Angelica Holmqvist. 

Efter att ha haft kontakt med några andra schäferägare över Instagram en tid bestämde de sig för att höra om intresse fanns att ses och gå en gemensam promenad med hundarna. 

På första träffen kom sammanlagt 9 schäfrar och deras ägare. De som deltog på promenaden delade sedan bilder och videos på sociala medier och många andra blev då nyfikna och ville gärna följa med om det skulle bli fler promenader i framtiden. 

Caroline och Angelica startade efter detta en Facebookgrupp för dessa träffar.  De har nu hunnit med 5 st Schäfer promenader på olika platser i Stockholms området. Senaste  träffen blev en advents  promenad som gick från Sergels torg till Vanadislunden och tillbaka med 18 härliga schäfrar.

Under dessa träffar är inga träningar eller övningar inplanerade utan hundarna får träna på den sociala kontakten och att vara kring nya och gamla vänner. Alla schäfrar är välkomna, de som skäller, de som drar i kopplet eller kämpar med någon form av osäkerhet eller likvärdigt.

Promenaderna ska andas gemenskap. Alla ska känna sig välkomna och det finns möjlighet att hitta nya träningskompisar eller promenad vänner. 

Initiativtagarna Angelica med sin Enzo och Caroline med Nala och Jessi

Text & Foto Angelica