Som alla vet så har vi nästan i varje nummer av vår tidning frågat efter verksamhet som anordnas ute på våra klubbar! Nu är det Sk Hässle som kommer först med en trivsam aktivitet!

Sk Hässles första rallylydnadstävling gick av stapeln den 4 november. Det resulterade i 225 anmälda varav 217 kom till start, vilket var den näst största tävlingen i Skåne under året som gått. Det var nybörjare, försättning, avancerad och dubbelmästare på dagens schema,  som startade redan kl 7.30 på morgonen.
Vi var 17 st funktionärer från klubben  som hjälpte till med allt från parkering, kökstjänst, städning samt ringpersonal. Detta resulterade i en mycket lyckad tävling som klubben absolut kommer att arrangera igen. För att kunna följa med i utvecklingen så är det viktigt att ha ett brett utbud på klubbarna så att vi kan bemöta alla medlemmars behov. Detta för att få klubben att växa både centralt och lokalt. Vänliga hälsningar SK Hässle

”Från domarkonferansen”

Det var en perfekt tävling där det var lagom med tid, lagom antal ekipage och domare, utmärkt funktionärsrum och bra med tid för raster. Fantastiska funktionärer under hela dagen samt att det är mycket roligt med nya arrangörer. Vänliga hälsningar Styrelsen Sk Hässle

Vad är rallylydnads tävling?

Tävling & regler i rallylydnad

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i rallylydnad.  Alla raser och blandraser får tävla, även löptikar. Dock inte hundar som är sjuka eller skadade. Föraren ska vara medlem i klubb inom Svenska Kennelklubbens organisation för att få delta i tävlingar. 

Tävlingar & mästerskap

Officiella tävlingar i rallylydnad arrangeras av SBK-klubbar och SKKs övriga specialklubbar. Svenska mästerskap arrangeras årligen genom SBK.

Titlar att vinna

I rallylydnad kan man ta diplom i varje klass. Diplomen får man när man har uppnått minst tre kvalificerande resultat i en klass på officiella tävlingar. Ansökan om dessa diplom sker direkt till Svenska Kennelklubben (www.skk.se). På deras hemsida finner man en blankett för ansökan.

Registrerade hundar kan tävla sig till ett championat. Det får man när man tagit tre certifikat på officiell tävling i mästarklass. Oregistrerade hundar med samma tävlingsresultat får ett diplom i mästarklass.

Klasser att tävla

Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass.Anmälan till Rallylydnad görs via SBK Tävling.

Mer info finns att finna på brukshundklubben.se

Foto arrangörerna och en del deltagare