Maria Gabrielsson har i dagarna släppt en ny bok- Specialsök, Jakten på röd kong. Maria har en lång erfarenhet bakom sig inom bruks och tjänstehundar och driver idag sitt eget företag MG Hund. Hon specialicerar sig på kurser och utbildningar inom Specialsök.

Maria vill med boken väcka mer intresse för specialsök, då både som aktivering för dig och din hund och som provform inom SBK- specialsök.

Många av specialsökhundarna arbetar inom myndigheter som polis, kriminalvård, narkotikahundar, vid brottplatsundersökningar, spermahundar och brandhärdshundar.
Gemensamt för alla dessa arbetande specialsökhundar är att de söker efter doften de är utbildade för att hitta.

Även Assistanshundar är utbildade i specialsök, de klassas som civila tjänstehundar. De är utbildade för att larma vid diabetes och epilepsi.

Boken är lättläst och beskrivande från bakgrunden till specialsökundar och väldigt lätt att förstå i de olika momenten från start till olika sökformer, såsom sök på personer, olika miljöer och fordon.

Maria skriver även om samarbete med hunden, belöningssystem och hur du ska träna hunden i att markera i specialsök.

PÅ flertalet ställen i boken finns QR koder, det är oerhört enkelt att använda och du får en länk direkt till en video på youtube.

Öppna kameran och håll den över QR Koden

Det kommer automatiskt upp en klickbar länk till youtube

Boken är perfekt för dig som vill träna specialsök.
Den kostar 200:- och finns att köpa i SBK Shop.

Köp boken på SBK Shop>>>>>