Söndagen den 6 januari hade jag, Maude, och Nina den stora äran att få representera vår fina ras i montern på My Dog. Efter en del trassel på parkeringen med biljetter kom vi slutligen in på utställningen o kunde installera oss i schäferhundklubbens monter.

 Dagen till ära hade vi Beathalandet Åsca 3 år och Beathalandet Brolle 2 år med oss i montern. Det är två härliga långhåriga schäfrar med glimten i ögat o utan att överdriva tror jag de hade en av de bästa dagarna i deras liv. Då vår monter var mycket välbesökt under hela förmiddagen bjöds det på hundgodis, klappar, mera hundgodis o mera klappar o de överöstes med lovord om hur fina o väluppfostrade de var. Jag o Nina kände oss väldigt stolta att kunna representera schäfern på detta härliga vis.

Vi fick många frågor om rasen o vi svarade efter bästa förmåga och jag tror vi fick några nya valpköpare som fastnade för vår underbara ras. De flesta frågorna vi fick handlade om mentalitet, arbetsförmåga, vakt, pälsvård, motion och uppfödare. Även frågor om exteriör avel kontra bruksavel var vanligt förekommande. 

Vi delade glatt ut lite info och några exemplar av  vår fina Schäferhundtidning som mottogs med entusiasm o förväntan. Såklart fanns det potentiella valpköpare bland de som intresserade sig för informationen vi delade med oss. 

Efter att vi slutat vårt pass i montern gick vi en runda bland montrarna med våra duktiga o nu väldigt mätta schäfrar och fick även här mycket beröm. Tror vi var två meter långa sen. Eftersom vi varit med o representerat vår kära ras i schäferhundklubbens monter fick vi också vara med i rasparaden i stora finalringen. Vi deltog i grupp 1 raserna och tillsammans med oss var det collie, aussie och kelpie. Vi fick presentera oss o berätta att vi tränade våra schäfrar i spår, lydnad o sök. Vi lämnade utställningen efter rasparaden som två stolta o nöjda mattar med två nu ännu tröttare, mättare o finare långhårs schäfrar. 

Vi tackar så hjärtligt för att vi fick äran att representera vår fina ras denna dag!

Vid pennan

Maude Eliasson 

Stort TACK till de som jobbat :

Kirsi Häikilä

Reino Oskarsson

Carina Romland med Lillan

Ulla-Britt Ledin 

Madeleine Andre´n med Charli, 

Katharina Sunnerås

Lillemor Holmberg 

Lena Martinsson

Pia Kjärhus med Queen

Helena Nordh

Tomas Olsson med Beri

Anki Hanse´n med Ghost 

Maud Eliasson med Åsca

Nina med Brolle

Carina Blomqvist

Marita Riedel

Roina Torstensson 

Ulrica Barck