På stadens restuaranger hittar man påsar med kokainrester, spår av narkotika inne på toaletteerna och påverkade kunder. I Trollhättan menar krögare att missbruk av droger på deras restauranger har ökat de senaste åren. Därför har man nu anlitat DogSecurity som arbetar med välutbildade narkotikahundar

Initiativet är unikt i sitt slag. I Trollhättan har ett par krogar och ett hotell vid två tillfällen fått besök av Magnus och hans Narkotikahund Schäfern Olle.
Att hitta narkotika kan vara väldigt svårt och tidskrävande, men vältränade narkotikahundar hittar narkotikan även om den är väldigt väl gömd.

Projektet finansieras av krögarna själva, City Trollhättan och med stöd från Trollhättan Stad som en del av samarbetet ”Krogar mot knark”.

Olle- är Godkänd och har Utbildningsbevis på samtliga riktiga preparat och innehar Certifikat
Cannabis ( Hasch och Marijuana) – Amfetamin- Metaamfetamin- Opiater (Heroin,morfin och opium) – Kokain- MDMA

Magnus som äger och driver Dog Security köper enbart in hundar som är färdigutbildade enligt polisens och tullens kravspecifikationer. 
Detta innebär att hundarna är utbildade på riktiga narkotikapreparat, vilket är bästa garantin för sökresultaten skall nå högsta standard.
Vi får se att hundarna är väldigt tillförlitliga som sökverktyg. När de söker är det sällan hundarna missar det de letar efter, även om hundförarna hela tiden utmanar hundarna mer och mer med allt svårare miljöer säger Magnus

  • Krögare i Trollhättan tar hjälp av narkotikahundar för att få bukt med missbruket på sina restauranger.
  • Projektet finansieras av krögarna själva, andra delar av näringslivet och Trollhättan Stad.
  • Redan första gången som hundarna var på besök hittades droger

Finns det knark-
då hittar hunden det

Krögarna är positiva efter den nya sökinsatsen: ”Skapar en tryggare miljö för deras kunder

DOG SECURITY ÄR ENDA FÖRETAGET I SVERIGE SOM HAR HUNDAR UTBILDADE
PÅ RIKTIG NARKOTIKA MED UTBILDNINGSBEVIS.


Dog Security är ledande i landet inom narkotikasök med hund! De gör både planerade och akutsök i hela Sverige

One Thought to “Krögare i Trollhättan har tröttnat på knarket – Schäfern Olle letar knark på restauranger”

  1. […] Olle arbetar som Narkotikahund I Trollhättan hittar man påsar med kokainrester, spår av narkotika inne på toaletteerna och påverkade kunder. I Trollhättan menar krögare att missbruk av droger på deras restauranger har ökat de senaste åren. Därför har man nu anlitat DogSecurity som arbetar med välutbildade narkotikahundarVi på Hedeforsen är stolta över Olle och hans duktiga förare MagnusLäs om Hedforsens olle i Schäfertidningen>>> […]

Comments are closed.