Viftande svansar, blöta pussar och bedjande ögon – ingredienser som går rakt in i våra hjärtan. Efter trettio minuter utsöndras kärlekshormon när man har träffat sin drömhund, medan det tar ända upp till sex månader att bli kär i en person

Nu är det bevisat att det går fortare att förälska sig i söta hundvalpar än i en blivande partner. Mer än hälften av respondenterna säger att de kände sig förälskade inom en halvtimme efter mötet med sin hund. Fyra av tio i undersökningen beskriver tillfället då de mötte sitt husdjur som kärlek vid första ögonkastet, något som bara 16 % upplevde när de träffade sin partner för första gången.

Hundarna tar våra hjärtan med storm, många upplever också att hunden ger oss mer bekräftelse och uppmärksamhet i vardagen än vår partner. Tänk bara på vem som är gladast när du kommer hem från jobbet.

Hundar älskar sin husse eller matte ovillkorligt, och de är så duktiga på att visa sin kärlek.

Människans bästa vän, ja visst är det så. Hela två tredjedelar menar att hunden är deras bästa vän i världen, samtidigt som 64 % föredrar att umgås med sin hund framför människor. Till och med till den grad att en fjärdedel i undersökningen föredrar att dela säng med sin hund framför sin partner.

Källa: Agria Djurförsäkring

Undersökningen med över 2000 respondenter är utförd på initiativ av Agria Djurförsäkring i England.