I början av juni arrangerade Sk Åker årets första IGP/BSL-prov och i strålande försommarsol fick vi se några riktigt fina prestationer med godkända resultat.

Text och Foto: Christoffer Frances

Den här tävlingsdagen var det Jarmo Heiskanen som dömde. Pablo Varela slet som figurant i värmen. Inger Nordström var provledare och ute på åkrarna var det Anna och Christoffer Frances som trampade ut tävlingsspåren. I serveringen får flera andra medlemmar också guldstjärnor.

Spårmarkerna strax norr om Mariefred var inte lätta att bemästra för hundarna skulle det visa sig. Marken var ganska ”långhårig” efter en bra blandning av nederbörd och sol. I 2:a spåren hade några av hundarna lite svårt att verkligen ”nypa tag” i spårkärnan. Det blev även en del omtag, lite grästugg och en del slarv vid en del av föremålen. Alla tre hundarna eller ekipagen som kom till start i IGP/BSL-2 fick i alla fall godkända spårarbeten och bäst för dagen lyckades Camilla Karlsson med Barvatorpets Goldie som med ett missat föremål fick ihop fina 86 poäng. Förutom det missade föremålet var spårarbetet och förarens arbete längst bak i linan föredömligt. 

Camilla och Goldie följde upp sin BSL-2:a med ett mycket bra och väl in- och genomarbetat lydnadsarbete och vi gratulerar till fina 176 poäng.

Annika Söderström med Skogsstugans Grappo gjorde ett stabilt intryck i IGP-2 och fick totalt ihop ett godkänt resultat med 233 poäng. 

Även Fia Hagström med Beathalandets Xryta kunde öppna champagnen på söndagskvällen då de gjorde ett godkänt BSL-2 prov.

Tack till de tävlande för sportsligt och kamratligt uppträdande och deras fina hundar för fina insatser. Givetvis också tack till alla funktionärer som ställde upp med sin tid, sitt engagemang och kunnande. Utan er skulle det inte vara några tävlingar eller prov!