UTSTÄLLNING I DEGEBERGA 1 -2 JUNI 2019

Text och Foto: @Urma

Den första dagarna i juni hade Sd Skåne åter hyrt in sig på en för utställning utmärkt plats i  Degeberga. En plats som sommartid är mycket besökt då man här ofta har sommarmarknad och liknande aktiviteter där. Ännu bättre då man också kan erbjuda övernattningsstugor och plats för husvagnar.  Även i år  avhöll man  två traditionella utställningar på både lördagen och söndagen. Men man inbjöd också detta år till avelskorning. 

Resultat Degeberga

Vid diskussion med en av de deltagande familjerna som var på plats framkom att för dem hade nu sommaren börjat. Man har de senaste tre åren kommit på fredagen och övernattat i ett hus för att på lördagen ställa ut sin hund. Därefter kunde de koppla av utställningen och göra utflykter till den fina  badplatsen i närheten samt ha mys-semester med sin hund resten av dagarna! Schäfersporten är en sport för hela familjen!

Redan på fredagen genomfördes en form av karaktärstest den så kallade

AVELSKORNINGEN  

Tre anmälda hundar som nu blev avelskorade.  

Team Cayira Ellis, livstidskorning
Förare och Ägare: Felicia Kristensson 

Ebafarmens Bella Donna, livstidskorning
Förare :Felicia Kristensson Ägare Freddy Flinthage 

Quattrogårdens Dizza, Första korning
Förare och Ägare: Anna Nolén

Domare Fritz Bennedbaek,
Skrivare Ann Olsson & Felicia Kristensson 
Figurant:Roland Björkqvist 

Nancy Hermes

Förutsättningarna för en fin helg var stora då man också även i år inbjudit en av Sveriges mest populära domare Patric Blomqvist  och en för Sverige ny bekantskap, Nancy Hermes, som nyligen blivit klar domare. Trivsamma Nancy har jag känt i över 25 år och att hon nu blivit domare förundrar mig inte! 

Patric Blomqvist

Domarna växlade så att vår tyske vän dömde alla valparna på lördagen och samtliga vuxna hundar på söndagen. Patric fick därigenom ta sig an de vuxna domarna på lördag och alla valpar på söndag. 

Varje domare dömde sina klasser. För valparna kom dessa in i katalogordningen med de vuxna hundarna fick tillträde till ringen då de ville!

Tack vare ett utmärkt fint arbete av Sd Skåne-Blekinges medarbetare som hela tiden också såg till att allt fungerade perfekt. Under lördagskvällen samlades många av deltagarna till en gemensam grillfest.  Det är trivsamt att också kunna konstatera att hela helgen genomfördes med en mycket god stämning bland alla deltagarna både utställare och besökare. Detta var också något som vår tyska domare tyckte var mycket positivt.

Denna helg var en som vanligt en riktig höjdarhelg – ett föredöme hur en hundhelg skall vara!

BARN MED HUND

Traditionellt så anordnades Barn med hund under båda dessa utställningar.  Här visas några bilder som visar de duktiga barn- handlers från de olika dagarna!

Efter att samtliga deltagare i en valpklass visat upp sig för domaren så tävlade deltagarna i klassen inbördes. Här visas bildkavalkad av bilder från både lördagens och söndagens utställningar utan inbördes ordning

Samtliga uppställningsbilder från Degeberga och Habo kan inom ca en vecka – tio dagar beställas och ses på  (URMAs) bok hemsida