Universal sieger 2018 Dierst Belgien

Svenska laget bestod av Tina Fridh, Åke Imland och Johan Holmlund. Lagledare Mikael Lagnevik.

59 deltagare från 16 länder. 36 hanar 23 tikar

Totalvinnare för hanar blev Ronny van den Berge (Belgien) med sin hund Korky vom Barbatus. Tikarna vanns av Tanja Lutz (Schweiz) med Mindy vom Ratzenheim.

Sverige hade fina framgångar på utställningsdelen där Åke Imland med Officer von Arlett som blev Sieger samt Tina Fridh med Lappfjällens Leaza som blev två bland tikarna. Johan Holmlund med Skaybackens Saik placerade sig på en fin 10:e plats.

Totalt var Tina Fridh och Leaza Sveriges främsta ekipage på mästerskapet då dom tog en mycket fin fjärdeplats. För hanarna gick det inte lika bra totalt, Johan och Saik placerade sig på plats nummer 21 och Åke med Officer kom på en 29:e plats.

Ett stort tack till laget som genomförde både träningsdagar och mästerskap på ett mycket kamratligt och sportsligt sätt. Rakt igenom hölls det en positiv, stöttande och mycket god stämning. Tack också till Geert Troonen som på plats supportade laget med tränings plats för lydnad och skydd samt spårmarker. Dessutom bistod han oss med figurant hjälp. Tack också till Anna Nolén och till Barbro Lindquist som räddade oss på utställningsdelen med att få fram två topp handlers för hanarna och själv visade Leaza. Stort tack för förtroendet att få vara lagledare.

Mikael Lagnevik