Denna gång går vår stafett pinne till SK Warberg. En liten klubb men ändå så stor. Trots ca 25 medlemmar så har man tack vare duktiga medlemmar en mycket bred verksamhet som framgår enligt nedan! Klubbens målsättning är något som alla våra klubbar borde ha ”Med schäfern i fokus”!!

Foto: Jeanette Edsjö

SK Warberg startade 1997 av några få riktiga eldsjälar av vilka ett par fortfarande är aktiva. De första två åren tillbringades ihop med Brukshundklubben i Varberg men 1999 fick klubben tag i de lokalerna som fortfarande används.

I en fd. Asfaltsanläggning har medlemmarna med skottkärra, skyfflar, kratta och mycket svett byggt en riktigt fin gräsbana, godkänd för tävling. Även klubbhuset har renoverats. Medlemsantalet har med åren ökat till att idag ligga mellan 25- 30 mycket aktiva ekipage.

Det är en klubb som främst tränar i de internationella IPO-grenarna IPO (spår, lydnad, skydd) BSL (spår, lydnad), FH (avancerade spår).

Klubben är mycket aktiv och anordnar två klubbtävlingar varje år, avelskorning, flera MH och 1-2 utställningar. Senaste var specialutställningen i januari där hela 100 schäfrar ställdes ut.

Schäferslaget
Förutom detta har SK Warberg, ihop med SK Åstorp, anordnat Skandinaviens största IPO-tävling Schäferslaget, både förra året och nu i början av maj i år igen. Tävlingen lockar deltagare från Tyskland, Estland, Finland, Norge, Danmark m fl.

Men vi tränar, meriterar och tävlar också våra egna hundar mycket!
Vi har tillgång till träningsfigurant Willi Winqvist som själv vunnit internationella tävlingar, och vi har gemensam träning flera dagar i veckan. Vi brukar ordna spårdagar och miniläger för våra klubbmedlemmar och bjuder ibland in föreläsare i olika ämnen. Nyligen fick vi lyssna till en föreläsning om friskvård för våra hundar.

SK Warberg sänder staffetpinnen vidare till Sk Hässle.

Ordförande Joanne Winqvist är stoltver den fina klubben och att sammanhållningen och viljan att ställa upp för klubben är så stor trots att våra intressen är olika. Vissa brinner för utställning och vissa för IPO-tävlingar men vi ställer upp för varann oavsett vad som ska arrangeras.