Valberedningens förslag till Svenska Schäferhundklubbens styrelse

Valberedningens främsta mål under året har varit att hitta personer som har goda kunskaper inom föreningsverksamheten. Mycket arbete har lagts ner på årets val av personer till styrelsen.

Vi kan stolt presentera våra val där de här personerna sitter på mycket god spetskompetens, ett härligt engagemang och en vilja att vara med och driva Schäferhundklubben framåt.

Förslag på Ordförande Nyval 1 år

Jag heter Stefan Dahlgren och kallas även för Benson, varför jag har det smeknamnet är inget jag tänker utveckla denna gång.

I år är jag mitt i livet om man tänker sig bli hundra år och jag bor tillsammans med min fru Rose och 3 schäferhanar i en liten ort mellan Täby & Vaxholm strax nordöst om huvudstaden.

Under alla år har jag på olika sätt varit engagerad i olika föreningar och intresset för hund kom tidigt i början på 90-talet skaffade jag mig min första egna hund som givetvis var en schäfer och tanken var att det skulle bli en tjänstehund.

Så blev det inte utan jag fortsatte mitt hundägande med sporthundar där jag är aktiv i bruks, utställning och search &  rescue.

Det har genom åren passerat ett antal hundar som jag tävlat med och jag har även utbildat mig till träningsfigurant som jag fortfarande är aktiv som.

Vidare har jag haft ett antal uppdrag i olika styrelser allt från lokalklubb till CS genom åren. Det som jag anser är viktigt i detta arbete är att man måste hålla sig till de regelverk som finns och om det är något som måste ändras så skall det göras enligt de stadgar & regelverk som finns. 

Vidare är det viktigt att göra skillnad på sak & person och komma ihåg att man företräder alla medlemmar i föreningen.

Förslag på Vice ordförande Nyval 2år

Mitt namn är Gerd Möllers och jag är 62 år. Jag är jurist och har i stort sett hela mitt yrkesaktiva liv arbetat som domare/rådman, f.n. vid Varbergs tingsrätt. Min man och jag har tillsammans fyra vuxna barn och en liten skock barnbarn.

Jag har alltid velat ha hund och helst schäfer, men som stadsbo med små barn och heltidsarbete gick den ekvationen inte ihop. Min erfarenhet av schäfer inleddes med att jag och min man blev fodervärdar åt en försvarsmaktshund för ca 12 år sedan och vi fann att vi tyckte om den typen av hund. Nu ingår två schäfrar i familjen, en tio-årig ganska egensinnig tik och fyra-årig hane som gillar allt vi hittar på. 

I Svenska Schäferhundklubben har jag varit medlem sedan ca åtta år. Att jag inte blev medlem tidigare berodde nog på att jag inte riktigt ”hittade till klubben”. Jag trodde att det skulle räcka med brukshundklubben, men efter att jag till slut förstått att den brukshundklubben vi var med i inte gillade min då ganska ofostrade (och lite småilskna) hund hittade jag till slut Schäferklubben Warberg, där jag fick bra hjälp med min hund och där jag fortfarande är medlem.

I Sk Warberg blev jag i stort sett genast sekreterare i klubben och var det i ungefär sex eller sju år. Jag lämnade det uppdraget och ungefär samtidigt tillfrågades jag om att bli ordförande för RSV 2000 Sverige, vilket jag var i ca ett år. Jag har under våren 2018 lämnat även det uppdraget.

När det gäller mitt intresse inom hundsporten har det mest blivit i form av träning och i viss mån tävling inom IPO-grenarna och startklass i lydnaden. Dessutom har jag ställt ut bägge hundarna några gånger med varierat resultat. Jag har inte någon ambition att tävla på hög nivå utan är mest intresserad av att förstå hur hundar fungerar och att genom det utvecklas tillsammans med mina hundar. Jag har utbildning som MH-figurant och provledare inom IPO.

Genom åren har jag varit med och startat och drivit ett antal ideella föreningar. Jag känner mig därför ganska väl förtrogen med grunderna inom föreningsteknik.

Förslag på Kassör Nyval 2 år

Jag heter Ann Movitz, är 53 år, gift och småföretagare. Har en son och en bonusson, bägge utflugna. 

Har haft hund till och från sedan tonåren och blev schäferägare för 6 år sedan. Har idag två schäfrar i familjen som vi tränar IGP med. Vi reser regelbundet med husbil till schäferarrangemang, tävlingar och gärna till Alperna där vi vandrar med våra schäfrar. Jag blev medlem i SK Warberg 2014 där jag har lärt mig väldigt mycket och är aktiv i styrelse och MH-kommitté. Tycker det är spännande med hundars mentalitet och har därför varit MH-figurant i några år. 

Tillsammans med min man har jag drivit upp ett företag i en internationell, marin bransch under 20 år. Efter några svåra år i början började företaget blomstra och fick pris som Årets Uppstickare i Västra Götalandsregionen och även Årets Företagare i Kungsbacka Kommun. Mina arbetsuppgifter i företaget har främst handlat om ekonomi, affärsutveckling och marknadsföring. Jag gillar ordning, struktur och effektiviseringsarbete. Vi sålde bolaget för ett år sedan, jag slutade jobba där sista april förra året och tycker det ska bli kul att engagera mig något nytt nu.

Ju mer involverad jag blivit, ju mer tävlingar jag ser och ju mer folk jag träffar desto mer ödmjuk blir man av hur mycket kunnigt folk här finns i klubben och hur mycket jag har att lära om denna ras och dess mentalitet. Ser nu fram mot att lära känna er och medverka till en kraftfull utveckling av Schäferhundklubben.

Förslag på suppleant Nyval 2 år

Lars-Göran har varit verksam i klubben sen 1975, han har varit Ordförande i Sd Närke i 25 år, han har även varit med och startat Sk Hagatorp och även varit ordförande där sen starten. Han är väl förtrogen med klubben och dess stadgar samt verksamhet

Intressanta Artiklar

Leave a Comment